Bookstore cafe

TEAM OF THE PRE-STARTUP

Name and Surname

Ursachi Doina

Course and Year

Business and Administration, 3rd year

Date of birth

12.02.2000

Home address

Drochia

Address of current residence

Balti

Phone

061182066

Area of the business idea

Education

INITIAL INFORMATION ON THE BUSINESS IDEA AND THE BUSINESS MODEL

Product/service description

Cafenea de tip librărie unde clienții pot servi o cafea, sau alte băuturi calde (ceai, ciocolată caldă) alături de un desert, lecturând din cărțile prezente pe raft, pe care ulterior le pot procura.

Problem

Necesitatea creării unei librării de tip cafenea apare din dorința de a adăuga o plus valoare momentelor în care deservești clientul, acesta servește o cafea sau consumă ceva dulce. Într-o lume în care suntem cu toții în grabă, autodezvoltarea atât de necesară într-o societate a schimbărilor poate fi obținută prin intermediul lecturii, astfel că acest local va crea cele mai favorabile condiții pentru acest proces. Problema divizării acestor două sectoare, cafenele și librării, îi afectează pe iubitorii de lectură dar și pe cei de cafea deopotrivă, astfel că în prezent această problemă nu este soluționată, compania își propune astfel să îmbine aceste două sectoare cu scopul de a satisface necesitățile clienților. Consumatorii actuali sau procură cafea sau o carte și le combină doar acasă.

Solution

Cafeneaua "Dornica" este o cafenea de tip librărie, ce oferă clienților oportunitatea de a citi o carte într-o atmosferă caldă și relaxantă; aceștia se pot bucura, în același timp, de o cafea bună sau de un ceai aromat alături de un desert fin, de cea mai înaltă calitate. Întreprinderea își propune civilizarea și culturalizarea prin literatură într-un mediu cât mai degajat și favorabil. Din punctul de vedere al materialului informativ, libraria dispune de cărți din următoarele categorii: Beletristica, Știința, Hobby, Psihologie, Arta, Science Fiction, Copii. Existența unui spațiu de lectură își propune să ofere posibilitatea cititorului să determine dacă îi place sau nu cartea pe care o citește și dacă ulterior o va cumpăra.

Market and size

Actualmente acest serviciu este prezent doar în municipiul în Chișinău, fără a avea dimensiune în regiunea de nord. În următorii 5 ani se observă o creștere în această sferă, întrucât îmbinând mai multe elemente ce aduce endorfine în corp, băutură caldă, carbohidrati rapizi, lectură diversă în funcție de preferințe, crează condițiile favorabile pentru ca clienții să se relaxeze și să-și dorească să se întoarcă din nou. În prezent sfera data cuprinde un număr destul de vast de clienți de la 350 până la 450, iar numărul potențial de clienți este în continua creștere datorită condițiilor oferite clienților, și a diversității propuse de concurenți.

Customer

Piața țintă a cafenelei „Dornica” este piața locală a orașului Bălți, fiind reprezentată de persoanele care prefera să consume produse de patiserie, înghețată, prăjituri, cafea, ceai în combinație cu lectură, astfel că clienții sunt reprezentați de persoanele preponderent tinere 14+, din clasa de mijloc, care tind spre o calitatea înaltă a produselor și o atmosferă plăcută în timp ce lecturează, ulterior procură cărți de tip motivational, beletristic, ficțiune etc.

Competition

Principalii concurenți ai afacerii sunt cafenelele, cofetăriile, librăriile. În timp ce cafenelele, cofetăriile, librăriile prestează servicii separat, fiecare pe sectorul său, afacerea cafeneaua „Dornica” va îmbina mai multe activități într-un singur loc, creând cele mai atractive condiții pentru clienți, la un preț cât mai avantajos. Localul crează o atmosferă plăcută ce inspiră spre lectură, un mare avantaj al serviciilor oferite este că, potențialii clienți pot să răsfoiască cartea pe care doresc să o cumpere, să se convinga de calitatea acesteia. În timp ce lecturează pot servi în liniște

Team

Unul dintre membrii echipei antreprenoriale trebuie să aibă abilități domeniului HR, aceste abilități sunt căpătate în urma experienței dobândite în cadrul companiei Metro Cash&Carry. Un alt membru este cel din domeniul contabilității, aceste abilități au fost căpătate în urma administrării companiei CAMELI-Construct SRL. Un alt membru al echipei este persoana responsabilă de detalii cu clienții și furnizorii B2C, B2B, abilitățile date au fost dezvoltate prin intermediul unor companii internaționale. De asemena, echipa are nevoie de un specialist în marketing, care să posede abilități de creare a unui conținut atractiv, de a gestiona paginile de pe social media, etc.

ESTIMATED FIRST YEAR COSTS

SUPPORT NEEDED

additional resources or support

De la SMART Caffe am nevoie de asistența informațională, care sa mă ajute să gestionez cu succes afacerea. Posed deja cunoștințe în domeniul activității promoționale și a marketingului. La moment îmi lipsește definitivarea planului de afaceri și voi încerca să accesez fonduri prin intermediul granturilor acordate femeilor pentru dezvoltarea afacerii.

Trainings and workshops

Traininguri cu referire la dezvoltarea strategiei de marketing, pentru a cunoaște mai bine modalitățile de abordare a consumatorilor.

CURRENT STATUS OF BUSINESS IDEA

The stage at which the idea is

Ideea de business este doar la ideea de formulare

DISCLAIMER: The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow Us

Explore More

  • Terms and conditions

Share with your friends

© SmartCaffe, 2021, All Rights Reserved