Confecționarea jucăriilor din materiale eco ( lemn )

TEAM OF THE PRE-STARTUP

Name and Surname

Zara Nicolae

Course and Year

Cursul 2

Date of birth

01.09.2001

Home address

Молдова

Address of current residence

Orasul Balti

Phone

+37361136302

Area of the business idea

Manufacturing & Materials

INITIAL INFORMATION ON THE BUSINESS IDEA AND THE BUSINESS MODEL

Product/service description

Lansarea unei afaceri axate pe confecționarea jucăriilor din materiale eco (lemn, hârtie ecologică). Jucăriile vor fi diverse, colorate, cu caracter educativ și multifuncționale (cu timpul mecanizate).

Problem

Părinții, adică clienții, au nevoie de jucării pentru copiii săi, însă o mare majoritate din jucăriile de astăzi sunt confecționate din plastic, acestea la rândul său după defectare sunt aruncate în natură, iar perioada de descompunere a plasticului este de aproximativ 500 de ani, o mare parte din chimicalele folosite la fabricarea jucăriilor rămân în sol. La moment doar la Chișinău sunt instalate containere speciale instalate de autosalubritate. O altă problemă este că uneori aceste jucării din plastic colorat conțin și susbstanțe nocive, ceea nu este bine pentru sănătatea copiilor.

Solution

Materia primă din care vor fi produse jucăriile, adică lemnul și hârtia, sunt ecologice și nu aduc daune și nu vor polua mediul ambiant. În același timp, jucăriile, fiind ecologic curate, nu vor amenința sănătatea copiilor, îndeplinind aceleași funcții educative și de divertisment pentru micii consumatori.

Market and size

Principalii clienți vor fi famillie cu copii de vârstă preșcolară. Potențiali clienți ai întreprinderii poate fi orice persoană cu venituri medii indiferent de vârstă și sex datorită faptului că produsul confecționat din lemn trezește interesul nu doar a copiilor dar și a maturilor. Totuși, în dependență de veniturile populației compania la moment consideră că produsul va interesa circa 25% din populația Moldovei cu posibilitate de a păși și pe piața internațională în viitor.

Customer

Consumatorii direcți ai produselor noastre vor fi copiii, de vârstă preșcolară și școlară mică. În același timp, clienții vor fi oamenii maturi, adică părinții, buneii și rudele copiilor, care au venituri medii și sunt conștienți de necesitatea dezvoltării copiilor prin jucării, dar fără generarea daunelor pentru sănătate și mediul ambiant.

Competition

La moment cunosc doar un potential concurent în sfera data care este compania internațională ,,Ugears” ce se ocupă de producția constructoarelor din lemn și compania ,,EcoToys”. Dar, deoarece jucăriile vor confecționate în țară, vor avea un preț mai redus, în același timp având calitate înaltă. De asemenea, va fi confecționată o linie de produse cu personaje din poveștile populare.

Team

Echipa antreprenorială va fi constituită din mine – Zara Nicolae, student la specialitatea Business și administrare. Este de dorit să identific un partener de afaceri, specialist în prelucrarea lemnului. Întreprinderea are nevoie de contabil și 4 persoane calificate ce au experiență de lucru cu lemnul și cu utilajele enumerate mai sus, la rândul său managerul întreprinderii date voi fi eu.

ESTIMATED FIRST YEAR COSTS

SUPPORT NEEDED

additional resources or support

De la Smart Caffe eu aștept ajutor informațional și posibilitate de a găsi investitori?

Trainings and workshops

Instruiri privind designul și prelucrare a lemnului.

CURRENT STATUS OF BUSINESS IDEA

The stage at which the idea is

Ideea se află la stadiul de formare.

DISCLAIMER: The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow Us

Explore More

  • Terms and conditions

Share with your friends

© SmartCaffe, 2021, All Rights Reserved