deschiderea unei librarii

TEAM OF THE PRE-STARTUP

Name and Surname

Cebotari Anna-Maria

Course and Year

3

Date of birth

13.05.2001

Home address

Tomeștii Noi, Glodeni

Address of current residence

Tomeștii Noi, Glodeni

Phone

060480662

Area of the business idea

Education

INITIAL INFORMATION ON THE BUSINESS IDEA AND THE BUSINESS MODEL

Product/service description

Afacerea mea constă în deschiderea unei librării și unui magazin de birotică în cadrul căruia să fie și un echipament care sa presteze servicii de Xerox, imprimare, etc. Nu este un serviciu unic, însă este autentic și crează facilități pentru clienți.

Problem

Prin această afacere eu doresc să soluționez pierderea de resurse financiare și timp pentru deplasare în altă localitate unde aș putea găsi aceste produse și prestarea serviciului dat. Totodată vreau să aibă acces rapid la produsele de care au nevoie, pentru că aceasta a fost o problemă pentru mine neavând acces la serviciile Xerox care erau indispensabile la universitate. Pentru elevii de la școală este nevoie de materiale de birotică, cărți și chiar serviciile xerox, scaner sau imprimare. De aceea vreau să soluționez problema cât se poate de repede pentru a ajuta clienții. Astăzi populația care are nevoie de serviciile menționate se deplasează în altă localitate pentru a achiționa produse de birotică și a face xerox.

Solution

Într-adevăr deschiderea unei librării și unui magazin de brotică care să presteze și servicii Xerox, scaner și imprimare este o necesitate în special în localitățile rurale. Acest magazin ar fi amplasat în centrul satului – acel loc unde e mereu multă lume. Aceasta ar fi o oportunitate pentru potențialii mei clienți deoarece centrul satului se află la aceeași distanță de toate străzile loclaității, iar cumpărăturile le poti face în maxim 30 minute, dar să te deplasezi în oraș îți ia destul de mult timp mai ales dacă nu ai transport cu care să te deplasezi.

Market and size

Astăzi ar fi cert că populația din toate satele din comună ar fi clienții mei, iar în viitor aș vorbi și despre satele vecine comunei care sunt aproape de localitate. Afirm acest lucru pentru ca știu și mă pun pe mine în situația de a alege să parcurg cel mult 1 km și să ajung la destinație sau să mă deplasez cu transportul în oraș, drum ce durează la vreo 2 ore. Fiecare vrea sa aibă acces rapid și să nu piardă timp pe deplasări. Astfel toți ar alege să vina la librăria Art-Libris.

Customer

Clienții sunt peroanele cu vârsta de peste 3 ani , pentru că oricând este nevoie de o foaie un pix și o carte bună, chiar și la gradiniță este nevoie de material pentru studii, școala, educația tehnologică în general. Mai ales daca e să vorbim despre o bancă sau APL întotdeauna este nevoie de birotică de servicii Xerox, sau imprimare etc .

Competition

Singurul concurent este librăria Albinuța amplasată în raion. Nu consider că produsele lor sunt mai bune, doar că ei au prețuri foarte înalte, acest lucru fiind permis de inexistența concurenților pe piață. Astfel chiar dacă aș vinde produsele la același preț aș avea clienți, deoarece ori sa vină în cadrul librăriei mele ori sî se ducă la concurenți diferența de preț nu este dar pot sî economisească timp. Dar eu voi încerca să reduc prețurile pentru a atrage clienți și acestia vor putea face diferența între librăria Albinuța și librăria Art-Libris.

Team

Membrii echipei mele de lucru ar fi rudele și unii prieteni pe care mă pot baza, chiar dacă nu au studii finalizate în domeniul afacerilor ei pot contribui cu idei bune deoarece înțeleg conceptul de afacere și chiar pot să investească în afacere. Respectiv am nevoie de oameni muncitori, sărguincioși devotați și entuziasmați.

ESTIMATED FIRST YEAR COSTS

Small equipment/machinery (not depreciated)

50000 lei

Raw materials

120000 lei

Web site

art.libris

SUPPORT NEEDED

Trainings and workshops

Cum să fii scutit de impozite și taxe.

CURRENT STATUS OF BUSINESS IDEA

The stage at which the idea is

Eu consider că propunearea mea este cu destinație mai mult utilă decât inovațională, este una cât se poate de eficientă și va crea multe facilități și mă documentez despre posibilitățile de finanțare a tinerilor antreprenori în mediul rural studiate în cadrul instruirilor SMART Caffe

Online business presence

file:///C:/Users/admin/Downloads/Concurs%20PPT.pdf

DISCLAIMER: The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow Us

Explore More

  • Terms and conditions

Share with your friends

© SmartCaffe, 2021, All Rights Reserved