Hand made chocolate

TEAM OF THE PRE-STARTUP

Name and Surname

Burlacu Felicia

Course and Year

ASEM, Economie Generală, anul 2

Date of birth

15.02.2002

Home address

or. Chișinău, str. Buna Vestire 15/2

Address of current residence

or. Chișinău, str. Buna Vestire 15/2

Phone

067328837

Area of the business idea

Food & Nutrition

INITIAL INFORMATION ON THE BUSINESS IDEA AND THE BUSINESS MODEL

Product/service description

Ideea constă în producerea și comercializarea ciocolatei hand-made, fără zahăr, din ingrediente mai puțin tipice. Propunem ciocolată cu nuci, fructe, pomușoare și condimente precum lavandă, chili, mentă, portocală, coacăză, cocos, goji, ghimbir, rozmarin, scorțișoară, nuci și nu numai. Unicitatea

Problem

Problema principală pe care o soluționează produsul dat este utilizarea excesivă a zahărului în componența ciocolatei. Este cunoscut faptul că zahărul este un ingredient nociv pentru sănătate și totodată este utilizat pe larg în producerea dulciurilor. În fiecare an, în întreaga lume se consumă aproximativ 165 de milioane de tone de zahăr. Aceasta este o medie de 23 kg pe cap de locuitor și poate provoca și numeroase probleme de sănătate precum diabetul, tulburările pancreatice, inflamația tractului digestiv și cariile dentare. Astăzi consumatorii încearcă să reducă consumul de zahăr, însă oricum aproximativ 80% din alimentele ambalate conțin îndulcitori adăugați. Pentru a micșora aceste cifre, propunem ciocolată sănătoasă cu îndulcitori naturali și împlinim astfel dorința clientul

Solution

Prin intermediul acestei idei de business, propunem o alternativă sănătoasă și deosebită pentru amatorii de dulciuri, în special de ciocolată. Soluția propusă functionează atât la nivel conștient, cât și la nivel subnconștient. În primul caz consumatorul realizează faptul că produsul dat nu conține zahăr și poate fi minnimizat. În al doilea caz, rolul principal îl au receptorii gustativi, care formează deprinderea de a consuma ciocolată, înlocuind zahărul cu îndulcitori naturali și primind aceeași satisfacție. Un alt punct forte al produsului îl prezină ingredientele naturale și sănătoase. Ciocolata va fi produsă manual din ciocolată belgiană de cea mai înaltă calitate, ornamentată frumos cu nuci sau fructe, având arome diverse, de la cea fină de lavandă la cea îndrăzneață de chili. Produsul va permite ca consumatorul sa nu se dezica de dulciuri și să nu fie limitat in alegerea produselor, minimizând riscurile legate de sănătate.

Market and size

După cum a demonstrat un studiu efectuat pe un eșantion de 1400 respondenți din 24 de localități urbane a Republicii Moldova, ciocolata este consumată de către 88% dintre populația urbană. Dintre aceștia 68% dau preferință unui anumit brand de ciocolată, pentru restul - brandul nu prea contează, important e să fie ciocolată.

Customer

În topul preferințelor consumatorilor de ciocolată se situează diversitățile cu ingrediente de fructe și nucușoare, preferat de 45% dintre cei intervievați, dar și cea aerată nu este neglijată, fiind preferata a 23% dintre amatorii de dulciuri. Grupul țintă reprezintă persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 – 40 ani. Vor aprecia pe larg acest produs inovativ persoanele ce duc un mod de viață sănătos, părinții ai căror copii adoră dulciurile, sportivii și orice persoană care are grijă de sănăt

Competition

Dintre producătorii locali de ciocolată, unul dintre principalii concurenți este compania Dulcinella. Se deosebește de produsul propus prin faptul că Dulcinella se specializează pe producerea prăjiturilor și produselor de patiserie. Producerea ciocolatei în cazul dat nu este o activitate de bază. O altă deosebire este tipul ciocolatei. În cazul nostru, aceasta nu conține zahăr și are diverse arome deosebite, fapt care nu descrie ciocolata produsă de această companie. Un alt concurent este Bucuria, o companie cunoscută pe larg în Republica Moldova, însă care nu îmbină conceptul de inovaț

Team

Burlacu Felicia – sunt o persoană creativă, inovativă cu spiritul frumosului. Sunt perfecționistă și această calitate mă motivează pentru a realiza orice activitate la cel mai înalt nivel. Dețin abilități de leadership, comunicare, organizare, și promovare. Rolul pe care îl am în echipă este cel de control, coordonare, evaluarea activităților, producerea ciocolatei, elaborarea imaginii estetice a produsului, proiectarea ambalajului, promovarea produsului. Burlacu Dumitru – sunt o persoană energică, mă caracterizează abilitățile de negociere, analiză, control, capacitatea de luare a deciziilor, înclinația către inovare. Rolul pe care îl dețin este recepționarea comenzilor, analiza financiară, evidența contabilă, cooperarea cu partenerii de afaceri, controlul activității operaționale, elaborarea unui plan concret de acțiuni pentru dezvoltarea afacerii.

ESTIMATED FIRST YEAR COSTS

Estimated first year revenues

Principalul flux de venituri va fi generat din vânzarea produsului propriu-zis. Oferind o gamă largă de produse și testând numeroase tipuri de ciocolată, combinându-le cu diverse gusturi și arome, vom forma o serie de asortimente care nu vor fi dependente una față de alta, astfel generând un număr mai mare de fluxuri de venituri. Pe lângă aceste venituri, va fi executată o gamă de produse care va fi propusă spre comercializare cu ocazii speciale, evenimente, sărbători. De asemenea, vom propune personalizarea și efectuarea la comadă a dulciurilor.

SUPPORT NEEDED

Trainings and workshops

Avem nevoie de traininguri pentru perfecționarea proprie și a personalului în cadrul procesului de fabricare a produselor din ciocolată și cunoașterea mai amplă a tehnologiei ciocolatei. La fel, avem nevoie de ateliere și master-class-uri pentru a dezvolta abilitățile pe care le deținem. Ar prezenta un interes trainingurile în cadrul cărora vom învăța metode de stabilire a relațiilor de cooperare cu furnizorilor de materie primă și trainingurile care ne vor ajuta să pregătim afacerea pentru lansarea și menținerea produselor pe piață, satisfăcând consumatorii prin controlul calității, dezvoltarea produselor și livrarea acestora.

CURRENT STATUS OF BUSINESS IDEA

The stage at which the idea is

Ideea cu care participăm la concurs se află la etapa inițială de dezvoltare a unei afaceri. Avem un plan concret de acțiuni pe care urmează să le întreprindem pentru a lansa ideea propusă.

DISCLAIMER: The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow Us

Explore More

  • Terms and conditions

Share with your friends

© SmartCaffe, 2021, All Rights Reserved