Înființarea unei pensiuni agroturistice în stil tradițional

TEAM OF THE PRE-STARTUP

Name and Surname

Bulatovici Cristina

Date of birth

14.05.1989

Address of current residence

Mircesti 21/4

Phone

68135146

Area of the business idea

Other

INITIAL INFORMATION ON THE BUSINESS IDEA AND THE BUSINESS MODEL

Product/service description

Crearea unei pensiuni agroturistice în stil rustic pentru prestarea serviciilor turiștilor locali și străini, agrement și evenimente corporative. Pensiunea agroturistică va fi orientată la prestarea următoarelor servicii: servirea bucatelor și meselor tradiționale, întâlniri și workshopuri.

Problem

Diversificarea veniturilor în spațiile rurale prin crearea locurilor de muncă, promovarea valorilor naționale locale și tradițiilor socio - culturale din regiune. În regiune avem foarte multe locuri pitorești și unicale, care necesită a fi promovate și dezvoltate în baza traseelor turistice care vor fi create.

Solution

O problemă mare care va fi soluționată este crearea de locuri de muncă, unde vor fi angajați la pensiune muncitori direcți și totodată vor beneficia de surse suplimentare de venit alți băștinași prin implicarea lor în activitățile generate de prestarea serviciului turism activ și de agrement.

Market and size

În Republica Moldova sunt în jur de 2,6 milioane de cetățeni, iar 32% dintre aceștia, cel puțin o dată la câțiva ani merg undeva la odihnă. Tinerii, de la 18 la 29 de ani, 54,4%, sau fiecare al doilea tânăr, merg cel puțin o dată în câțiva ani la odihnă, urmați de cei de 30-44 de ani. Cei de vârsta 60+, care de obicei sunt oameni cu venituri modeste – doar 13% merg la odihnă, sau fiecare a șaptea persoană. Mai mult de jumătate dintre turiștii moldoveni au studii superioare și un nivel de trai înalt. 45,2% dintre cetățenii care locuiesc în mediul urban aleg să meargă la odihnă. Cât privește populația rurală, doar 20% sau fiecare a cincea persoană. Bărbații, aproape 37%, merg cel mai des la odihnă, comparativ cu femeile, circa 29%. Structurile de cazare turistică colective ale Moldovei.

Customer

Toate persoanele care doresc să se odihnească și să-și diversifice timpul liber prin practicarea agroturismului activ. Beneficiarii de bază vor fi populația Republicii Moldova și străinii care vizitează țara noastră. Totodată un accent deosebit se va pune pe beneficiarii corporativi privind organizarea evenimentelor de team building și activităților operaționale .

Competition

Concurența este una mai puțin pronunțată și este loc și spațiu pentru crearea de pensiuni noi agroturistice. La baza dezvoltării afacerii va sta crearea de avantaje comparative în raport cu concurenții, ceea ce va permite din start o poziționare corectă pe piață și crearea de unicitate în ceea ce privește promovarea stilului rustic și alimentarea cu produse ecologice.

Team

Afacerea va fi una de familie, unde membrii familiei vor avea roluri binedefinite în asigurarea activității operaționale a pensiunii agroturistice, iar studiile mele acumulate în ciclul I la specialitatea Servicii hoteliere, turism și agrement îmi vor permite lansarea, dezvoltarea și promovarea corectă și eficientă a afacerii proprii.

ESTIMATED FIRST YEAR COSTS

Subcontracting

980000

Office costs: Depreciation on large equipment/machinery

98000

Small equipment/machinery (not depreciated)

-

Raw materials

-

Transportation

25000

Shipping

-

Printing

-

Web site

12000

E-commerce

-

Marketing and advertising

5880

Travel

-

Other

9800

Estimated first year revenues

12650

Product sales

1814000

Customers will buy the product or service in the following ways

achitarea se va efectua online pe saitul oficial al pensiunii sau la recepție

Customers will pay for the product or service in the following ways

cash sau cu cardul

SUPPORT NEEDED

additional resources or support

Instruiri și implicarea în activități ce vor contribui la formarea abilităților operaționale ce ține de gestiunea antreprenorială, eficientizarea activității și optimizarea costurilor pentru a înregistra o profitabilitate cât mai înaltă a afacerii.

Trainings and workshops

Dezvoltarea modelului de afaceri Generarea ideii de afaceri în agroturism Promovarea serviciilor pensiunii agroturistice Crearea de trasee turistice și dezvoltarea lor Analiza și abordarea pieței de desfacere Comunicarea de afaceri Planificarea și managementul timpului Finanțele inițiale Marketing Cum se aplici la fonduri UE de dezvoltare a afacerii .

CURRENT STATUS OF BUSINESS IDEA

The stage at which the idea is

Ideea este în etapa de fezabilitate și analiză, când selectăm informațiile necesare pentru lansarea afacerii și selectarea modelului de business pentru pensiunea agroturistică și promovarea serviciilor ei orientate la atragerea clienților. Totodată suntem în etapa identificării resurselor financiare necesare la cele mai avantajoase condiții pentru sectorul agroturism.

Online business presence

Odată ce afacerea va fi lansată vor fi plasate ofertele companiei pe cele mai importante rețele de socializare și astfel va fi asigurat o promovare eficientă a produselor întreprinderii cu accesarea directă a consumatorilor finali.

DISCLAIMER: The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow Us

Explore More

  • Terms and conditions

© SmartCaffe, 2021, All Rights Reserved