Înființarea unei plantații de levănțică

TEAM OF THE PRE-STARTUP

Name and Surname

Gonța Alexandrina

Date of birth

10.04.1999

Address of current residence

Mircesti 21/4

Phone

079839409

Area of the business idea

Agricultural Tech

INITIAL INFORMATION ON THE BUSINESS IDEA AND THE BUSINESS MODEL

Product/service description

O afacere de familie axată atât pe creșterea cât și pe comercializarea plantelor aromatice(lavănțică) de cea mai înaltă calitate. Acestea se utilizează pentru pregatirea ceaiurilor, infuziilor si a altor preparate necesare îngrijirii sănătații.

Problem

Cultivarea lavandei este o afacere simplă care a rămas încă practic neexploatata, cererea fiind cât se poate de mare. În prezent, în ţara noastra, nu se acordă un interes major pentru utilizarea plantelor medicinale şi aromatice.

Solution

Consumul de plante naturale este o tendinta moderna. Din ce în ce mai mult, în toate ţările europene se încearcă o întoarcere la remediile naturale tradiţionale, după ce s-a pus prea mult accentul pe substantele chimice, pe viaţa artificială în general. Acestea se utilizează pentru pregatirea ceaiurilor, infuziilor si a altor preparate necesare îngrijirii sănătății. Pot fi utilizate în aromaterapie de a le învălui în mister.

Market and size

Piața este reprezentată în principal de firmele cosmetice și farmaceutice care folosesc levănțica ca materie primă. Tendința este de creștere deoarece aroma de lavanda este o aromă clasică . De aceea planta de lavandă este la mare căutare pe piață. Din ce în ce mai multă lume își dorește posibilități cât mai diverse de a preîntâmpina îmbolnăvirile prin utilizarea produselor naturale. Tratamentele pe bază de plante revin în atenție. Pe piața internațională se caută materie primă din culturi ecologice , fapt pentru care companiile de profil se orientează spre Republica Moldova. Lavanda este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care oferă alinare atât fizică cât și psihică ameliorând diverse probleme.

Customer

Clienții vizați sunt companiile de produse farmaceutice precum și persoanele ce iubesc natura , care apelează la tratamente naturiste.

Competition

Concurența este una mai puțin pronunțată. Compania vine cu produse cultivate în sistem ecologic. Principalii concurenți la nivel național reprezintă „Resendjer” SRL,” Lavanda de Moldova”, “Aroma”

Team

SRL” AlexLavand” se preconizează a fi companie de familie. Viitoarea proprietară deține studii superioare în domeniul afacerilor ceea ce o va ajuta să construiască o afacere de succes. D-nul Iulian , tatăl proprietarei are atât studii cât și experiență in domeniul mecanizării. Experiența acumulată pe parcursul vieții ii permite să efectuieze lucrările agricole desinestătător fără a apela la persoane terțe.

ESTIMATED FIRST YEAR COSTS

SUPPORT NEEDED

additional resources or support

Noi metode de comunicare și negociere Modele de business de succes Cum se aplici la fonduri UE de dezvoltare a afaceri.

Trainings and workshops

Analiza și abordarea pieței de desfacere Cum se aplici la fonduri UE de dezvoltare a afaceri. Istorii de succes în lansare unei afaceri de prelucrare a lavandei Marketing

CURRENT STATUS OF BUSINESS IDEA

The stage at which the idea is

Ideea este în etapa formulare, se selectează informațiile necesare pentru lansarea afacerii.

Online business presence

Promovarea lavandei se va face prin mijloace clasice pliante afișe precum și mijloace neconvenționale rețele de socializare , workshopuri, târguri pentru a aduce la cunoștință clienților despre beneficiile lavandei.

DISCLAIMER: The European Commission's support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Follow Us

Explore More

  • Terms and conditions

© SmartCaffe, 2021, All Rights Reserved